5 mesta u kući koja trebate čistiti svaki dan

Florida-Room-1
Kad pomislite na čišćenje kuće, da li razmišljate o zatezanju jastuka i slaganju papira ili o uklanjanju bakterija iz frižidera? Veoma često mešamo spremanje i čišćenje kuće. Zatezanje kreveta vam neće pomoći da se izborite sa bakterijama koje vrebaju iz skoro svakog ugla. Evo i pet mesta koja trebate čistiti svaki dan.

Sudopera i frižider
Gdje god se nalazi hrana, tu su i bakterije. Ustvari, istraživanja pokazuju da više od pola miliona bakterija po kvadratnom inču živi samo u vašoj sudoperi. Pored sudopere, obratite pažnju i na unutrašnjost i spoljašnjost frižidera. Ručku frižidera obavezno čistite svaki dan. Unutrašnjost frižidera pokušajte da čistite barem jednom sedmično.

Slavine
Kako bi vaše kupatilo bilo čisto, odnosno, kako bi u njemu bilo što manje bakterija, svakodnevno čistite slavine. Nema potrebe da napominjemo da je menjanje prostirki u kupatilu obavezno barem jednom sedmično. Verovatno znate da ih morate prati u toploj ili vreloj vodi, kako bi se rešili bakterija.

alternativna medicina 25

Igračke
Obzirom da male ruke imaju tendenciju da lutaju svuda pre nego što završe u ustima svog domaćina, ovo je veoma bitno: perite dečije igračke što češće.

Daljinski upravljač, tastatura i telefon
Daljinski upravljač nema gde se ne ostavlja. Zbog toga je bitno da ga svakodnevno prebrišete. Osim njega, ne zaboravite da prebrišete i mobilni telefon i tastaturu na kompjuteru.

Prekidači za svetlo i kvake
Na kraju, obavezno čistite prekidače za svetlo i kvake. Dodirujemo ih bezbroj puta u toku dana i sasvim je normalno da su pravi magnet za bakterije.

minimagazin.info
Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>