Banane sa tamnim tačkama po kori

banane

Verovatno ste čuli da je najbolje kupovati banane koje imaju tamne tačke na kori. To su zrele banane, a veoma često su to banane koje su na sniženju u prodavnicama.

Zrela banana stvara u sebi supstancu koja se bori sa DEGENERATIVNIM ĆELIJAMA. Ova supstanca se na engleskom zove TNF (Tumor Necrosis Factor).

Kako banana sazreva, na njenoj kori se javlja sve veći broj tamnih tačaka. Što više tamnih tačaka ima na kori, banana ima bolji uticaj na jačanje imuniteta.

Prema japanskom istraživanju, TNF deluje preventivno kod nastanka ćelija raka. Što je banana zrelija, jače je dejstvo TNF-a. U eksperimentu koji je radio profesor na tokijskom univerzitetu, uporedjivan je efekat koji imaju zrela banana, groždje, jabuka, lubenica, kruška, japanska jabuka. Prema ovom istraživanju, banana je dala najbolje rezultate. TNF u banani povećava broj belih krvnih zrnaca i jača imunitet boreći se protiv degenerativnih ćelija raka. Prema navedenom istraživanju, banana sa žutom korom i tamnim tačkama po njoj je osam puta efektivnija u povećanju belih krvnih zrnaca koja štite naš organizam od bolesti, nego banana sa zelenom ili žutom korom bez tamnih tačaka.

Opšta preporuka je da terba pojesti 1-2 banane dnevno radi jačanja imuniteta.

Autor teksta: Aliwale Hussainwale

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>