Dugo niste imali seks? Spremite se na ove bolne posledice!

Prevent-Varicose-Veins-Massage

Mnogim ženama se u životu desi da seks padne na zadnje mesto prioriteta, a naša tela na to imaju svoj biološki i psihički odgovor. Ako vam treba vremena da se prisetite kada ste poslednji put imali seks, pripremite se za ove neprijatne posledice.

1. GUBITAK LIBIDA

Kod seksualnog nagona važi pravilo „koristi ga ili ga izgubi“.
– Ljudi koji se suzdržavaju od seksa vremenom počinju da se osećaju tromo, a želja za seksom polako nestaje. Neki od mojih klijenata to stanje opisuju starom poslovicom „Daleko od pogleda, daleko od srca“ – objašnjava doktor Sari Kuper, seksualni terapeut.

2. VAGINALNI ZIDOVI SE STANJUJU

Ovaj problem se uglavnom odnosi na žene koje ulaze u menopauzu.
– Ako starije žene nemaju redovno seksualne odnose vaginalni zidovi slabe, a ako se ponovo odluče na seksualne odnose to može biti jako bolno – napominje doktor Kuper.

3. SMANJENA VAGINALNA LUBRIKACIJA

Još jedna nuspojava, koja se prvenstveno odnosi na starije žene, je problem lubrikacije vagine nakon apstinencije. Uz lubrikaciju pojavljuje se i problem stanjivanja zida vagine, a oboje su posledica nedostatka hormona estrogena.
– Mlade žene koje imaju 20 ili 30 godina, imaće puno estrogena koji će osigurati da ta tkiva ostanu zdrava, elastična i podmazana za vreme apstinencije. Kod žena od, na primer, 60 godina, jednom kad estrogen nestane, ne vraća se – kažu doktori.

4. POJAČANI BOLOVI ZA VREME MENSTRUACIJE

U nedostatku seksualnih odnosa kod žena se pogoršavaju menstrualni bolovi. Suprotno uvaženom mišljenju seksualni odnos za vreme menstruacije može da ublaži menstrualne grčeve.
– Materica je mišić, a mnoge žene za vreme orgazma zapravo doživljavaju kontrakcije materice što uzrokuje brže izbacivanje krvi. Grčevi se smanjuju, a menstrualna krv lakše izlazi iz tela. Takođe, može doći do povećanja nivoa endorfina što isto pomaže kod menstrualnih grčeva – objašnjava doktor Robert Šnajder.

5. MANJI RIZIK OD POLNIH BOLESTI

Ne samo da ćete samo smanjiti rizik od dobijanja polnih bolesti, već i od infekcija urinarnog trakta.
– Seksualni odnos je krivac za povećanje rizika od infekcije urinarnog trakta – objašnjava doktor Šnajder.
Većina urinarnih infekcija se pojavljuje u roku od 24 sata nakon polnog odnosa, a američki magazin porodičnih lekara je otkrio da je „učestalost seksualnih odnosa najbolji pokazatelj koje osobe će imati učestale upale urinarnog trakta“.

(irishmirror.ie)

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji