Hirudoterapija – lečenje pijavicama

pijavicePijavice upotrebljene u medicinske svrhe leče, podmladjuju i pročišćavaju organizam od otrovnih materija. Ova stara metoda lečenja naziva se hirudoterapija, primenjivala se jos u starom Egiptu, o lekovitim moćima pijavica pisali su Galen i Hipokrat a dobro se zna i to da su ih ruske carice upotrebljavale za ulepšavanje. Važno je reći da je pijavica u Rusiji priznata od strane Ministarstva zdravlja i zavedena u Registar lekovitih sredstava Ruske federacije.

Do sada je poznato oko 400 vrsta pijavica ali se samo medicinska pijavica upotrebljava u svojstvu lečenja. Iako se mnogi gnusaju od same pomisli da im ta stvorenja gmižu po telu i sisaju krv, činjenica je da je pijavica ipak idealni terapeut za cirkulaciju krvi, tako da se obično upotrebljava za lečenje bolesti kao sto su: tromboza, upala vena, proširene vene, infarkt srca, bolovi u mišićima i povrede mišićnog tkiva. Zatim pomaze uspostavljanju krvotoka nakon ugradne bajpasa, korisna je u lečenju steriliteta, ublažava celulit i bore.
U hirurgiji se koriste pri presađivanju organa (bubrega, jetre, srca…).

U današnje vreme pijavice se koriste ne samo u narodnoj već i u zvaničnoj medicini. Lekari Amerike, Evrope, Rusije primenjuju pijavice u oftamologiji, plastičnoj hirurgiji, a Kinezi tretiraju pijavicama aterosklerozu.

alternativna medicina 29

Ugriz pijavice ne boli ništa više od ujeda komarca jer ona nakon ujeda u telo ispušta analgetik koji ublažava osecaj boli. Jedna pijavica može konzumirati od 5 do15 ml krvi tokom jednog hranjenja. Za lečenje pijavicama terapeuti obično koriste do 10 pijavica što znači da se tokom tretmana može izgubiti oko 150 ml krvi. Medjutim prednost lečenja pijavicama ne ogleda se samo u kolicini krvi koju ona uklanja iz tela već u tome sto one u krv ubacuju antikoagulante i na taj način razredjuju krv kao i materije koje imaju anesteticko dejstvo. Mnogobrojnim ispitivanjima je potvrdjeno da medicinske pijavice svojim ujedom u telo ubrizgavaju veliki broj bioloski aktivnih materija kao sto je alfahimotropsin, hirudin, suptilizin, himazin… i da hirudoterapija (terapija pijavicama) deluje kao analgetik, antikoagulans, imunostimulans, rastvara masti, sprečava razvoj bakterija…

Lečenje pijavicama moze dati pozitivne rezultate kod muskog i ženskog steriliteta, podmladjuju i nije tajna da ih holivudske zvezde upotrebljavaju za postizanje lepote.

Na kraju ostaje jos samo da kazemo da se jednom upotrebljena pijavica nakon tretmana uništava što obezbedjuje da terapija pijavicama nema neželjenih efekata i moze se sprovoditi uporedo sa drugim metodama lečenja, jedino se ne preporučuje osobama koje boluju od hemofilije ili neke druge bolesti krvi.

priroda-leči-sve.com

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Jedan komentar za “Hirudoterapija – lečenje pijavicama

  1. Zeljko

    Ako je neko zainteresovan imam medicinske pijavice na prodaju tel.0698336104

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>