Jednostavna nega lica

imagesLice možete negovati i po veoma pristupačnim uslovima i cenama. Predlažemo načine kako da izdaci budu što manji:

1. Kremu za lice stavljajte bar 15 minuta posle umivanja jer sloj kreme na vlažnoj koži narušava termoregulaciju.

2. Nikada ne radite piling kože oko očiju, to ce istanjiti ionako tanku i suvu kožu očne zone.

3. Suv vazduh u prostorijama, a hladan napolju nepovoljno utiču na kožu. Ne znojimo se dovoljno, a metabolizam ćelija kože je usporen. Zato treba koristiti serume koji, zbog svoje jače koncentracije, prodiru u dublje slojeve kože. Koža se tako kvalitetnije hrani i hidrira.

4. Ujutru istrljajte lice i vrat kockicama leda, to ce vašoj koži vratiti tonus. Ovaj jutarnji tretman ujedno pomaže zarastanju mikroranica.

5. Probudili ste se naduveni, a ispod očiju imate kese. Stavite dve kašicice u zamrzivac na pet minuta, a zatim ih prislonite na oči. Posle samo nekoliko sekundi otoci će splasnuti.

6. Skuvajte čaj od žalfije, kamilice, ruse i dvozuba i dodajte mu vodu od obarenog lanenog semena. Ovaj rastvor je idealan za čišćenje masne, a osetljive kože.

7. Savršene maske za lice u zimskom periodu su one od meda i maslinovog ulja. Možete da pomešate ova dva sastojka u srazmeri pola-pola, a možete da namažete lice samo medom ili samo uljem. Svaku od ovih maski držite 15 minuta, a onda se umijte.

alternativna medicina 51

8. Ženama koje imaju više od 25 godina prijace svakodnevna masaža lica. Pet minuta nežno štipkajte lice jagodicama prstiju. To ce poboljšati cirkulaciju, podici tonus kože i biti odličcna preventiva protiv bora.

9. Omega-3 masne kiseline čine kožu prirodno vlažnom, dok njihov nedostatak isušuje kožu i uzrokuje akne. Zato što češce jedite plavu ribu poput tune, sardine i skuše.

10. Gledajte da svi vaši preparati za osnovnu negu sadrže E vitamin, bez obzira na to koji tip kože imate. On je jak antioksidant i odličan je u borbi protiv starenja.

11. Da bi vas čupanje obrva manje bolelo, prethodno namažite to podrucje hranljivom kremom. Višak kreme obrišite vatom kako pinceta ne bi klizila.

12. Sve maske za lice, bilo domaće bilo kupovne, intenzivnije deluju ako pre nego što ih nanesete naparite lice. Ako imate kapilare, nemojte se pariti, vec stavite tople obloge na lice: debelu salvetu ili peškiric natopite vrelom vodom, iscedite i stavite na lice.

uzdravomtelu.rs
Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>