Kako biti zdrav, ne dobiti rak

Osnovni uzrok raka bio je službeno otkriven već davne (1923), a pronalazač nemački naučnik Otto Heinrich je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine.
Od tada ništa nije bilo napravljeno od tog dostignuća, već se samo nastavilo po celome svetu sakupljanje novca za dalja istraživanja preko raznoraznih institucija. A glavni uzrok raka je već bio poznat…
Veoma mali broj ljudi na planeti za to zna, jer je ta istina sakrivena od strane farmaceutske i prehrambene industrije.

Upravo tako. Otkrio je osnovni uzrok nastanka raka i za to primio Nobelovu nagradu!
Rak je rezultat anti-fiziološke snage i anti-fiziološkog načina života.
Zašto?
Zato što jednim anti-fiziološkim načinom prehrane (dijeta na osnovi hrane koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću, telo stvara kiselu sredinu, (u slučaju fizičke neaktivnosti ćelije nisu dovoljno snabdevene kiseonikom).
Ćelijska zakiseljenost uzrokuje izbacivanje kiseonika tj. manjak kiseonika stvara kiselu sredinu.
Otto je izjavio: „Manjak kiseonka i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno ima i drugo“.

To znači, ako neko ima preteranu kiselost, dakle automatski će imati manjak kiseonika u svom organizmu. „Kisele supstance odbijaju kiseonik, bazne ga privlače.“
Takođe je rekao: „Lišiti ćelije za 35% potrebnog kiseonika za 48 sati možete ih pretvoriti u početak kancera“

„Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, međutim tumorne stanice mogu živeti bez njega“. (Pravilo bez mogućnosti izuzetka).
Dakle „Tumorna su tkiva kisela, dok su zdrava tkiva alkalna.“

U svom delu „Metabolizam tumora“, Otto je pokazao, da svi kancerogeni oblici imaju dva fundamentalna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (manjak kiseonika).

Otkrio je, da su tumoralne ćelije anaerobne (ne udišu kiseonik) i ne mogu preživeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika.
Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji imaju neke telesne ćelije, kako bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.

Nakon što je završen probavni proces, hrana, u zavisnosti od kvaliteta proteina, ugljenih hidrata, masti,
vitamina i minerala, osigurava i stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Drugim rečima… sve zavisi od toga čime se hranimo.

Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom čije vrednosti idu od 0-14, gdje je 7 neutrana zona. Od 0 do 7 je kisela sredina od 7 do 14 je alkalna.
Važno je znati kako kisela ili alkalna hrana utiče na zdravlje, pošto ćelije, da bi mogle uspešno funkcionisati trebale bi se nalaziti u ph lagano alkalnom (nešto malo iznad 7).

U zdravoj osobi pH krvi nalazi se između 7,4 i 7,45.

Ako je pH krvi u neke osobe ispod 7, završava u komi.

HRANA KOJA ZAKISELJUJE TELO:

  • Rafinisani šećer i svi njegovi derivati. (od svih je najgori, jer nema belančevina, bez masti je, nema vitamina niti minerala, samo rafinisani ugljenihidrati, koji „drobe“ gušteraču). Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
  • Meso, (sve vrste)
  • Proizvodi životinjskog porekla (mleko i sirevi, jogurt itd)
  • Rafinisana so
  • Rafinisano brašno i svi njegovi derivati. (Testenina, torte, keksi itd)
  • Hleb. (najveći deo sadrži oksidirane masti, margarin, so, šećer i konzervanse)
  • Margarin.
  • Kofein. (Kafa, crni čaj, čokolada)
  • Alkohol.
  • Duvan. (cigarete)
  • Antibiotici i generalno svi lekovi.
  • Bilo koja brzo kuvana hrana. (kuvanje uništava kiseonik povećavajući kiselost hrane ako se sprema brzo i na jakoj vatri)
  • Sva industrijski prerađena hrana, u konzervama, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore…

Krv se neprestano sama reguliše kako nebi upala u metaboličku kiselost, kako bi garantovala dobru funkcionalnost i optimizovala ćelijski metabolizam.
Telo mora imati temelje prehrambenih minerala za neutralizaciju krvne kiselosti u metabolizmu, ali sva spomenuta hrana (pogotovo rafinisana-prerađena) zakiseljuje krv i zaražuje telo.
Moramo voditi brigu, da sa modernim stilom života, ovu hranu jedemo što manje.

HRANA KOJA ALKALIZIRA.

  • Svo sirovo povrće. (neko je kiselo po okusu ali u telu reaguje pa postaje alkalno.
  • Sirovo povrće proizvodi kiseonik, kuvano NE.
  • Voće, isto tako. Na primer, limun ima pH factor približno 2,2, ali unutar tela ima veoma visok nivo alkalnosti. (možda najjači od svih – nemojte da vas zavara njegov jaki kiseli okus).
  • Neko semenje, kao na primer bademi jako su alkalni.
  • Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, uza sve to, kako idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti, treba neke i trošiti.
  • Sve žitarice trebaju se jesti kuvane.
  • Med ima veoma visoku alkalnost.
  • Hlorofil: bilje je veoma alkalno. (pogotovo aloa vera)
  • Voda je važna za proizvodnju kiseonika. „Hronična dehidracija je koren največeg dela svih degenerativnih bolesti.“
  • Potvrđuje dr.Feydoon Batmanghelidj.
  • Vežbanje daje kiseonik celom telu. „Sedeći način života uništava život“.

Idealno je imati 60% alkalnu prehranu, i prirodno je izbegavati proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana industrijski proizvedena pića, rafinisani šećeri, kao i svi zaslađivači. Ne zloupotrebljavajte so, koristite je što je manje moguće.

Za bolesne osobe, idealno je da ishrana bude 80% alkalna, izbegavajući sve štetne proizvode.
Ako imate karcinom savet je, da alkalizirate telo što je više moguće.

Dr.George W.Crile iz Clevelanda, jedan od najpriznatijih hirurga na svetu, otvoreno izjavljuje: „Sve smrti takozvane „prirodne“ nisu ništa drugo nego terminalna tačka kisele zasičenosti tela.“
Kao što je ranije naglašeno, potpuno je nemoguće, da se rak pojavi u nekoj osobi, koja oslobađa telo svih kiselosti jednom alkalnom prehranom.
Rak se ne nasleđuje. Ono što se nasleđuje su prehrambene navike i način života. To može proizvesti rak.

Menchen je napisao: „Borba života je protiv zadržavanja kiselosti“.
„Starenje, pomanjkanje energije, stres, glavobolja, srčane bolesti, alergije, ekscemi, astma, bubrežni kameni, arterioskleroza, između drugih nisu ništa drugo nego akumuliranje kiselosti.“

Dr. Theodore A. Baroody napisao je u svojoj knjizi „Alkalizirati ili umreti“ (Alcaline or Die):
„U stvari, nisu važna bezbrojna imena bolesti, ono što je važno, da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselih otpadaka u telu.“

Dr. Robert O. Young je rekao:
Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i njegove otpatke u većoj meri nego što ih može izlučiti onda se manifestuju bolesti.“

A HEMOTERAPIJA?
Hemoterapija zakiseljuje telo do te mere, da telo mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutraliziralo kiselost, žrtvujući mineralne osnove (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti,zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primećujemo promene na osobama koje primaju taj tretman, između ostalog i opadanje kose. Za telo ne znači ništa biti bez kose, ali jedan kiseli pH značio bi smrt.

Ništa od svega ovoga nije ispričano ili opisano. To ne dozvoljavaju. Farmaceutska industrija i hemoterapija su najunosnije aktivnosti koje postoje. Govori se o multi milionskom bogastvu, pa vlasnici ne žele, da se to obznani.

Sve ukazuje, da su farmaceutska industrija zajedno sa prehrambenom industrijom jedno te isto telo i da je zavera da jedan pomaže drugom u zaradi.

Što je više ljudi bolesno, tim više raste zarada farmaceutske industrije. Da bi bilo što više bolesnika potrebno je tim više hrane – smeća, toliko koliko je proizvodi prahrambena industrija.

Koliko nas je već čulo da neko ima rak i da drugi pri tome kaže:..“Moglo se to desiti svakome.“

NE, NIJE MOGLO!!!

Institut za Pečurke preporučuje svoj proizvod – IMUNO STIMULATOR

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>