Najgore namirnice koje često jedemo

hotdog
Najgore i najnezdravije namirnice su one koje najčešće jedemo. Ali ako želite da smršate i ostanete zdravi, treba da ih izbegavate. Ovih pet namirnica treba da izbacite iz ishrane ili da ih jedete što ređe.

1) MESNE PRERAĐEVINE

Mesne prerađevine, kao što su hot dogovi i salame, pune su kalorija, masti i natrijuma. Ako ih jedete redovno (nekoliko puta nedeljno), povećavate rizik od gojaznosti, dijabetesa, srčanih bolesti i raka.

2) GAZIRANI SOKOVI I SLATKA PIĆA

Ako želite da smršate, gazirani napici su prva stvar koju će vam doktori reći da prestanete da konzumirate. Ali gazirani sokovi ne utiču samo na gojenje. Oni se povezuju i sa oštećenjima bubrega, rakom i visokim krvnim pritiskom.

alternativna medicina 17

3) „NISKOMASNA“ HRANA

Godinama unazada police u marketima su prepune proizvoda na kojima piše „niskomasno“, a opet je sve više gojaznih ljudi. Kako je to moguće? Ove niskomasne namirnice pune su trans-masti, koje su loše za srce i nivo holesterola, a kako bi bile ukusne, pune se i šećerom.

4) MAJONEZ

Skoro svi znaju da majonez nije zdrav, ali možda ne znaju tačno koliko je nezdrav. Samo jedna kašika majoneza sadrži 90 kalorija, 10 grama masti i 90 miligrama natrijuma. Ako već volite majonez, budite umereni.

5) MARGARIN

Margarin je stekao popularnost tako što su ga ljudi koristili kao zdravu alternativu za puter. Ali margarin je prepun hidrogenizovanih ulja (trans-masti) za koja se zna da doprinose razvoju raka, dijabetesa, bolesti srca i drugih oboljenja.

blic.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>