Nordijska dijeta najbolja za mršavljenje!

seafood

Svake godine se pojavljuje nekoliko novih vrsta dijeta, a više nismo sigurni u to koja je najbolja.

Ishrana je najvažniji faktor kod mršavljenja, nakon čega sledi spavanje i fizička vežba.

Novo istraživanje je pokazalo da nordijska ishrana, koja podstiče konzumaciju organskih i sezonskih namirnica, ima blagotvoran učinak na zdravlje i mršavljenje.

Nordijska ishrana nije novi tip ishrane, ali je u poslednje vreme postala sve popularnija. Najzastupljenija je u Norveškoj, Švedskoj, Danskoj, Finskoj i Irskoj. Nordijska ishrana podstiče unos celih žitarica, omega 3 masnih kiselina, dobrih masti iz orašastih plodova i semenki, povrće i voće.

Naučnici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu The Journal of Nutrition, sproveli su istraživanje čiji su rezultati pokazali da nordijska ishrana može značajno regulisati nivo holesterola i pospešiti osetljivost tela na inzulin.

Osnovna pravila konzumiranja nordijske ishrane su da kupujete lokalne, sezonske i organske proizvode. Izbegavajte polugotove i gotove proizvode. Unosite cele žitarice i povećajte unos ribe i morskih plodova.

kucnilekar.com
Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Jedan komentar za “Nordijska dijeta najbolja za mršavljenje!

  1. Clemmie

    Hvala autoru vrlo koprisni članak, podelio informaciju
    na svom Facebook profilu I mojim prijateljima se dopalo.
    Vrlo jednostavan i jasan način izloženja informacije.
    Čekaću nove članke!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>