Poput droge: Ovako vaše telo reaguje nakon samo jednog gaziranog pića!

453242424

Pogledajte šta se tačno događa u našim telima u periodu od sat vremena nakon konzumacije gaziranog pića
Gazirana pića su brzinska rešenja za podizanje energije kojima svi često pribegavamo. Uvek ispune svoju svrhu i trenutno nas zadovolje velikom količinom šećera. Upravo je to jedan od razloga zašto stručnjaci upozoravaju da ne treba da ih konzumiramo svakodnevno i u velikim količinama. Pogledajte šta se tačno događa u našim telima u periodu od sat vremena nakon konzumacije gaziranog pića.

10 minuta: Između 8 i 16 kašičica šećera (u zavisnosti od vrste pića) ulazi u vaš organizam. Vaše papile na jeziku ne registruju veliku količinu slatkoće zato što je fosforna kiselina ublažava.

20 minuta: Količina šećera u krvi naglo raste. Vaš organizam na to odgovara izlučivanjem insulina i pretvaranjem unešenog šećera u masti.

40 minuta: Kofein iz gaziranog pića se uspešno apsorbovao. To vas razbuđuje i raste vam krvni pritisak.

45 minuta: Zbog kofeina, vaše telo povećava proizvodnju dopamina, neurotransmitera koji stimuliše i aktivira centre za zadovoljstvo u vašem mozgu. Stručnjaci kažu da kofein manipuliše proizvodnjom dopamina baš poput droge i na taj način utiče na naše raspoloženje i „tera“ nas da se osećamo dobro.

60 minuta: Nivo šećera u krvi naglo počinje da pada, što opet uzrokuje neprijatan osećaj umora i letargije kojeg smo želeli da se rešimo konzumacijom gaziranog pića.

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>