Profesor matematike iz Niša jede samo sirovu hranu, a mesečno istrči do 350 kilometara!

Profesor matematike iz Niša, Aca Krstić (55) već 15 godina ne jede meso, hleb, kuvano, pečeno ili prženo, a njegov jelovnik se isključivo svodi na svežu i presnu hranu – voće, povrće, oraščaste plodove… On ne pije sokove, čajeve, kafu, alkohol, već isključivo i samo vodu.

U razgovoru za „Blic“ objašnjava da svakog meseca istrči između 300 i 350 kilometara, jer je maratonac, a krvna slika je, kako kaže, nikad bolja.

800x600_ac1

- U 18. godini imao sam čir na dvanaestopalačnom crevu, imao sam alergijsku kijavicu, pio lekove za sve te probleme, nešto sam morao da menjam. Promena ishrane se nije desila preko noći, već onako malo po malo. Pratio sam šta mi prija, šta mi ne prija i polako menjao svoj jelovnik i izbacivao jedno po jedno. Kada mi hleb nije odgovarao izbacio sam ga, počeo sam najpre da postim, i tako polako navikavao svoj organizam na promenu – objašnjava Krstić.

Prelomni trenutak dogodio se u avgustu 2005. kada se susreo sa jednom knjigom o tome kako živeti bez bolesti, pročitao je sve o presnoj ishrani, koja isključuje kuvanje, pečenje i prženje.

- Tada sam imao 40 godina, a danas mi je 55, nemam zdravstvenih problema, maratonac sam, radim u školi kao profesor matematike, igram šah, fizički sam aktivan i dobro se osećam. Za moj organizam ovaj način ishrane je pravi blagoslov – objašnjava Krstić i dodaje da njemu ne predstavlja problem i svež krompir da pojede.

Uživa u voću, ali kako kaže jabuke kupuje u većim količinama, tako da dnevno pojede sedam ili osam komada i to je ono čega uvek ima u kući. Na posao kaže nosi hranu poput sveže paprike, banane, pomorandže ili bilo kojeg drugog voća ili povrća.

aca-krstic-822x617

- Oni koji me poznaju nije im toliko čudno, već su navikli na moj specifičan način ishrane, a oni koji me tek upoznaju njima je malo neverovatno. Ukućani su nedavno insistirali da odem kod lekara i proverim krvnu sliku, i moram da kažem da je sve u najboljem redu – dodaje Aca.

Kako kaže zdravstveno se oseća bolje nego kad mu je bilo 18 godina, a sada ne samo da nije bolestan već i ima i višak energije.
Jede i do 20 puta na dan

- Ove moje godine ne bih menjao za one u 18. kada sam se mučio sa čirom na želucu i onom dosadnom kijavicom. Svi se čude kako se ne onesvestim, a posebno im je neverica to što trčim i to ozbiljne kilometre. Dnevno jedem i 20 puta po malo i sve što konzumiram je raznovrsno. Ujutru kad ustanem prvo popijem čašu vode, a onda uzmem voće. Isto tako kada sam u školi, krenem da zamenim dnevnik ja pojedem ili neko voće ili povrće i popijem čašu vode. Dakle, svako neka osluškuje sebe i neka se ponaša kako mu prija – poručuje Aca Krstić, profesor matematike iz Niša.

alternativna medicina 8

Stručnjaci za ishranu pojašnjavaju da bi svako pre promene režima ishrane trebalo da zatraži savet lekara i proveri svoje zdravstveno stanje.

Nije svaki organizam isti, zato je potrebno posavetovati se sa nutricionistom kako bi se napravio predlog zdravih namirnica.

www.blic.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>