Smejanje je dobro za zdravlje!

Evo jednog dobrog razloga za osmeh – pozitivno utiče na zdravlje! Prema istraživanju Kolumbija univerziteta ako naterate sebe da pokažete svoj biserni osmeh i izgledate srećno – čak iako se zaista ne osećate tako – to može biti dobro za vaše srce.

Iako u teoriji možda zvuči neverovatno forsiranje osmeha je veoma dobro za kardiovaskularni sistem.

14649484695729e05829a90419943974_w640

Dr Katrina Dejvidson sa Medicinskog fakulteta na Kolumbija univerzitetu kaže: “Ako niste prirodno srećna osoba, pokušajte barem da se ponašate kao da jeste.”

Skala od pet tačaka je korišćena u studiji o sreći i zdravlju srca, a lekari su uzimali u obzir i faktore kao što su godine starosti, pol i pušački sataž. Rezultati su pokazali da se sa svakim stepenom na skali sreće smanjuje mogućnost za dobijanje srčanih oboljenja za 22 odsto.

Ako vam treba još razloga da počnete da se smejete, postoji na stotine dokaza da vam to donosi samo dobro. Za smeh se veruje i da poboljšava vaš imuni sistem. Kada ste nasmejani, on postaje funkcionalniji i lakše se bori sa virusima i bakterijama.

Dakle – osmeh na lice, makar i na silu!

pressonline.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>