Šta se dogodi sa vašim telom posle samo jednog treninga

vezbanje(1)

Kada počnete da trenirate, prvih nekoliko dana će vas telo boleti. Ali čak i nakon prvog treninga će početi da se dešavaju promene na telu, zato samo nastavite da trenirate.

Šta se dešava sa telom nakon samo jednog treninga?

1) STRES NESTAJE
Skorašnja anketa u SAD je otkrila da samo 14 odsto ljudi trenira da bi redukovalo stres. Čak i ako vam vežbanje stvara stres, trening podstiče bolju cirkulaciju krvi do mozga i luči hormon endofrin.

2) MOŽETE DA SPREČITE NASTANAK DIJABETESA
U studiji iz 2007. godine, grupa vežbača je otkrila da jedan trening redukuje masne naslage u mišićima, što pospešuje osetljivost insulina. Nizak insulin može da dovede do dijabetesa.

3) VAŠ DNA MOŽE DA SE PROMENI
U studiji pokrenutoj 2012. godine, švedski istraživači su otkrili da zdravi ali neaktivni odrasli koji urade samo jedan trening, utiču na promenu genetskog materijala njihovih mišića.
DNA se nasleđuje od roditelja, ali faktori načina života, kao što je trening, mogu da igraju važnu ulogu kod prenošenja određenih gena.

4) BOLJE ĆETE SE KONCENTRISATI
Kada počnete da trenirate, krv u mozgu pospešuje funkciju moždanih ćelija i na taj način ste bolje skoncentrisani nakon treninga.

5) BIĆETE BOLJE RASPOLOŽENI
U toku treninga, vaš mozak počinje da otpušta neurotransmitere (endofrin i seratonin) koji podižu raspoloženje i otklanjaju depresiju.

healthyfoodstar.com

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>