Studije dokazale: Kafa produžuje život

kafa

Dve studije sprovedene u Americi i Velikoj Britaniji, otkrile su da tri šoljice kafe dnevno mogu da produže život.

Ove studije baziraju se na tezi da konzumiranje kafe smanjuje rizik od bolesti jetre, problema sa cirkulacijom, srčanih bolesti, šloga i bolesti digestivnog trakta.
Studije su pokazale da se pozitivno dejstvo po zdravlje duguje antoksidansima iz kafe, a ne kofeinu, jer su istraživanja imala pozitivne rezultate i na ljudima koji piju kafu bez kofeina.

Prilikom istraživanja sprovedenog u Britaniji ispitao je više od 520.000 ljudi u 10 evropskih zemalja, a otkriveno je da konzumiranje kafe znatno produžava životni vek. U drugoj studiji ispitano je više od 185.000 ljudi, a rezultati se podudaraju s rezultatima prve studije.

U studiji se navodi da su osobe koje su pile tri šoljice kafe dnevno imale 18 odsto niži rizik od smrti u poređenju s osobama koje ne konzumiraju kafu.
Nova studija pokazuje da osobe koje konzumiraju tri šoljice kafe dnevno imaju manji rizik od bolesti srca, raka, respiratornih bolesti, moždanog udara, dijabetesa i bolesti bubrega.

Studija sprovedena u evropskim zemljama pokazuje da osobe koje konzumiraju kafu imaju manji rizik od bolesti jetre, raka, bolesti probavnog sistema i manji rizik od svih uzroka smrti u odnosu na osobe koje ne konzumiraju kafu.

- Istraživali smo više evropskih zemalja u kojima stanovnici različito pripremaju i konzumiraju kafu – rekao je Mark Ganter iz Međunarodne agencije za istraživanje raka.

Istraživanje takođe pokazuje da kafa ima neuroprotektivna i protivupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju rizika za bolesti poput Parkinsonove bolesti. Naravno, kafa neće magijom popraviti sve vaše zdravstvene probleme i pomoći vam da živite zauvek, ali postoji šansa da će pomoći vašem telu da duže živi.

Oba istraživanja objavljena su u časopisu “Annals of Internal Medicine”.

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>