Bioenergija prirodna terapija

bio
Bioenergija kao što i sama reč kaže, je životna snaga odnosno energija koju mi ljudi primamo u svoje telo da bismo bili živi. Bioenergija je univerzalna energija i vrlo je nežna, tanka, golim okom nevidljiva, koja ima snagu i moć da pokrene ceo organizam to jest naše telo.
Naš život je vrlo često pod stalnim negativnim spoljnim uticajima kao što su stres, nepravilna i nezdrava ishrana i promena klime. Ako taj spoljni uticaj potraje duže može ostaviti i značajne promene na našem energetskom polju, na našoj auri, a posle toga i na našem biću. Bioenergija, prirodna terapija ili bioterapija je najprirodniji način pomaganja, lečenja, isceljivanja bolesne energije, a koji se ostvaruje uz pomoć sopstvene životne energije i jednog pojedinca koji ima bioenergetski potencijal veći od druge osobe.

Sa bio potencijalom ili snagom se osoba rađa. Kod ove vrste terapije, u principu, nijedna bolest nije neizlečiva.
U toku našeg postojanja, naš organizam konstantno emituje bio zračenje, određene frekvencije i vibracije. Na osnovu intenziteta i jačine tih vibracija može se sa velikom preciznošću odrediti koji je deo tela bolestan.bioenergija1

Naše telo ima sedam energetskih centara (čakri) koje su raspoređene odozdo prema gore to jest od polnih organa, kao prve čakre pa sve do temena glave, kao sedme čakre. Svaka čakra ima svoju boju, a idući od prve prema sedmoj čakri zastupljene su ovim redom : crvena, narandžasta, žuta, zelena, plava, indigo plava i ljubičasta. Svaka boja predstavlja jednu čakru i kontroliše organe tela koji su na tom području smešteni.

Kroz ruke bioenergetičara ispuštaju se boje, bioenergija iz svih čakri. Oni pomoću svoje svesti uspevaju da kontrolišu taj ispust energije. Osim tog energetskog izlaska kroz njegove ruke, dešava se istovremeno i primanje energije kroz ruke. Zbog toga se koriste obe ruke, leva koja prima i desna koja daje energiju. Bioenergetičar ima sposobnost i moć da menja bio energiju kod drugih ljudi, da je odvlači iz tela, da je unosi u telo ili da je pravilno raspoređuje po celom organizmu tretirane osobe. Bioenergetičar ne bi smeo da pije alkohol, konzumira drogu i određene medicinske lekove, da bude pod stresom ili u depresiji, jer tada nema čistu energiju i ne bi smeo da tretira ljude. Bioenergetičar mora da bude opušten i smiren. Dok radi tretmane, on se energetski duboko povezuje sa energijom tretirane osobe.

alternativna medicina 29

Ne verujete u bioenergiju? Pitajte naučnike!

Isceliteljski potencijali bioenergije se sve više naučno potvrđuju. Nije to ništa „neuhvatljivo“ i „neopipljivo“. Ko je probao reiki, ći gung ili neki isceljujući dodir (na telku ili auri, svejedno), oporavilo ga je upravo dejstvo bioenergije…Ova vrsta lečenja koristi se u okviru savremenih holističkih, ali i tradicionalnih medicinskih tretmana, a definiše se kao „iskustvo slanja i primanja pojačanog stepena sopstvene vitalne energije“.
Ova energija može pomoći kod raznih zdravstvenih problema: u smanjenju stresa, samoisceljenju, eliminaciji toksina (detoksikacija), kod pronalaženja unutrašnjeg mira, u prevenciji bolesti. Ako je energija dovoljno jaka, ona zapravo može i da izleči, a svi imamo manju ili veću sposobnost razmene energije postavljanjem ruke na drugu osobu, ili tik do tela.

U pregledu laboratorijskih studija, Centar za integrativnu medicinu Medicinskog fakulteta Univerziteta Merilend, razmatrao je efekte bioenergije na rast kancerogenih ćelija. Tako su u jednoj od studija posmatrane dve grupe pacijenata od kojih se jedna lečila uz bioenergetsku terapiju, a druga predstavljala kontrolnu grupu bez ovakvog tretmana.

Posmatrane su ćelije raznih vrsta raka pripremljene u laboratoriji, a one ćelije koje su bile izložene bioenergiji ili ki-energiji (japanski ki-ekspert), znatno su se smanjivale i to nakon samo deset minuta izlaganja. Drugim rečima, bioenergija je sprečavala njihov dalji rast.

Iako su potrebna dalja istraživanja, čini se da bioenergetska terapija ima mnoge prednosti u lečenju bolesti i pored pokušaja njenog diskreditovanja od strane skeptika.

kucnilekar.com
Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>