Biolog-genetičar Djurica Popović govori o zdravlju u emisiji ‘U zdravom telu’ na B92

Više od 20 godina, Đurica Popović, diplomirani biolog-geneticar, jedan je od uspešnih članova naučnog tima SANU (Srpske akademije nauka). Prvi u svetu je uspeo genetikom da prouzrokuje da se pastrmke mreste dva puta godišnje, da bakterije koje jedu masnoću stavi u stanje mirovanja i da se aktiviraju po želji. U saradnji sa kolegama medju prvima je na planeti napravio biorazgradive polimere na bazi skroba kukuruza i krompira – dragocene za rast i normalno snabdevanje bilja vodom…

NEVEROVATNO OTKRIĆE!

Tragajući za najdelotvornijim pečurkama koje bi se mogle primeniti u proizvodnji preparata protiv zdravstvenih problema, naš sagovornik je sa svojim timom došao do velikog otkrića: uspeo je da uzgoji veoma skupocenu gljivu Cordyceps Sinensis koja uspeva na području Nepala i Tibeta. Sve najvece svetske medicinske ustanove su potvrdile njenu ogromnu lekovitost.
Veoma je neobično kako ova gljiva raste. Naime, razvija se iz jedne vrste gusenice ili mrava koji progutaju njenu sporu, i zbog velike kolicine proteina iz utrobe insekta izraste Kordiceps.
1180761805
Naš sagovornik je ovu retku vrstu uspeo da uzgoji na sasvim originalan način – na žitnoj garki kukuruza:
“Inficirao sam kukuruz bolešcu koja se zove garka, u odredenom periodu rasta tretirao sam je zmijskim otrovom, i iz toga je izrastao Kordyceps. Važno je reći da se to može postići samo na jednoj vrsti kukuruza – peruanskom, koji ima 40 odsto polisaharida.“

Ova gljiva je najjači prirodni antibiotik na svetu koji neutrališe toksine, podstiče regeneraciju ćelija – ubica i ima snažno antitumorno dejstvo. Stavljamo je u proizvode – šest preparata koje smo sertifikovali, a u kojima su sadržane još neke medicinske gljive snažnih lekovitih svojstava. Vrednost Kordicepsa ne uračunavamo, jer bi onda preparati bili preskupi.
Preparati su potpuno prirodni, bez hemije i kontraindikacija. Zahvaljujući tome što su sve pečurke koje sačinjavaju preparate proizvedene u Srbiji – njihova lekovita svojstva se maksimalno usvajaju, jer ljudsko telo poseduje receptore koji najbolje prepoznaju samo autohtone vrste ( koje rastu na istom podneblju gde i onaj ko ih koristi ).

Više informacija o njegovom radu možete dobiti na http://www.alternativnamedicina.rs/srpski-naucnik-je-stvorio-najaci-prirodni-antibiotik/

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>