Kinoa s povrćem

kinoa2-691x352

Sastojci
1 kašika maslinovog ulja
2 naseckana češnja belog luka
1 naseckana mala glavica luka
220 g narezanih gljiva
1 naseckana glavica brokule
1 naseckana tikvica
1/2 šoljice kukuruza
1/2 šoljice graška
2 oguljene i izrendane šargarepe
3 šoljice kuvane kuinoe
1 kašika narendanog svežeg đumbira
3 kašike soja sosa

Priprema
Zagrejte maslinovo ulje u velikoj tavi ili voku preko srednje jake vatre. Dodajte beli i crni luk. Pržite i mešajte 4-5 minuta. Dodajte pečurke, brokoli i tikvice. Kuvajte uz stalno mešanje 3-4 minuta.

Dodajte kukuruz, grašak, šargarepu i kuinou. Kuvajte uz stalno mešanje 1-2 minuta.

Dodajte đumbir i soja sos. Sve lagano izmešajte. Kuvajte uz stalno mešanje oko 2 minuta. Poslužite uz salatu po izboru.

CentarZdravlja.net

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>