Kućni tretmani za suve i ispucale pete

66627512218550493810

Suve ispucale pete je pojava sa kojim se svako od nas bar jednom susreo. Najbolji način da rešite ovaj problem jesu kućni tretmani koje vrlo lako i uz minimalne troškove možete da priuštite svojim stopalima.

Isprobajte jedan od ovih 5 efikasnih domaćih lekova koji će vam pomoći da se oslobodite suvih peta.

Glicerin i ružina vodica

Ako želite da se oslobodite suvih peta, trebalo bi da pokušate sa mešavinom ružine vode i glicerina. Ova mešavina je odlična za suvu kožu, jer će glicerin pomoći da omekšaju, a ružina voda je veoma bogata vitaminima A, C , D i E koji će obnoviti kožu. Takođe, ova mešavina je i veliki antiseptik i ima antibakterijska svojstva, neophodna u lečenju ovog problema.
Samo nanesite ovu efikasnu mešavinu na pete svako veče pre odlaska na spavanje, obujte čarape i pustite da se odradi svoju magiju.

Limun

Limun je još jedan odličan lek za suve ispucale pete. Negova svojstva – pre svega kiselost – će vam pomoći da uklonite grubu kožu.Pomešajte malo tople vode i sok od limuna i potopite stopala u ovu mešavinu na 15ak minuta . Zatim isperite običnom vodom i pomoću mekanog peškira, tapkajući ih osušite.

Pirinčano brašno

Takođe bi trebalo da koristite pirinčano brašno za tretman suve kože na petama. Ovaj domaći lek će vam pomoći da skinete mrtve ćelije kože i omekšate pete.

alternativna medicina 50

Banane

Banane su takođe odličan izbor kada je u pitanju lečenje suve i ispucale kože na petama.
Zgnječite jednu zrelu bananu dok ne dobijete glatku smesu, a zatim je nanesite na svoje ispucale pete .Pustite da odstoji oko 15 minuta , a zatim je isperite mlakom vodom. Nakon toga, potopite stopala u hladnoj vodi 2 minuta. Nanesite ovu masku na pete svaki dan, par nedelja i ubrzo ćete videti rezultate.

Med

Med je odličan lek, ako želite da se oslobodite suvih peta . Njegova antibakterijska svojstva su ono što ga čini izuzetno delotvornim kod nege kože.
Sve što treba da uradite jeste da pomešate 3 kašike meda sa toplom vodom, a zatim potopite stopala na 20 minuta.

http://mogujatosama.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>