Ovo su simptomi gripa koji hara Srbijom

Zimski raspust u beogradskim osnovnim i srednjim školama je zbog povećanog broja obolelih od gripa produžen za nedelju dana, pa će se učenici vratiti u klupe tek 24. februara. Ovo su simptomi gripa koje ne treba da ignorišete!

20191114121140_238b802c-fca2-423e-89ff-6a22dc4a37aa

Za razliku od prehlade, gde se simptomi javljaju postepeno jedan za drugim, grip započinje iznenada. Simptomi gripa, visoka temperatura, suvi kašalj, bolovi u mišićima i glavobolja, obično traju jednu nedelju. Ako imate grip, od zdravog do bolesnog možete da stignete za nekoliko sati.

Influenci treba samo 48 sati da se u vašem organizmu od momenta zaražavanja pretvori u bolest i može da vam slomi imuni sistem.

Simptomi mogu da počnu kašljanjem i bolom u grlu, da potom brzo napreduju do groznice, umora i bola u mišićima. Njihov intenzitet je tako jak da, ako imate grip, sigurno nećete moći da ustanete iz kreveta, bar dva-tri dana.
Ovo su simptomi gripa

- visoka temperatura iznad 38 stepeni

- jak bol u grlu, kao da imate knedlu

- malaksalost

- mučnina

- stomačne tegobe

- glavobolja

- bol u očnim jabučicama

- isprekidan dah

alternativna medicina 12

Prof. dr Žarko Ranković, infektolog, ističe da svi pacijenti kod kojih temperatura dva-tri dana ne spada ispod 38 stepeni Celzijusovih i pored primene antipiretika, koji imaju isprekidan dah, jači kašalj, osećaj gušenja ili krv u ispljuvku, treba odmah da se jave lekaru.

Nikada ne uzimajte antibiotike na svoju ruku, već samo antipiretike. I što je najvažnije: grip mora da se odleži, najmanje pet dana.

zena.blic.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>