Smejanje je dobro za zdravlje!

Evo jednog dobrog razloga za osmeh – pozitivno utiče na zdravlje! Prema istraživanju Kolumbija univerziteta ako naterate sebe da pokažete svoj biserni osmeh i izgledate srećno – čak iako se zaista ne osećate tako – to može biti dobro za vaše srce.

Iako u teoriji možda zvuči neverovatno forsiranje osmeha je veoma dobro za kardiovaskularni sistem.

14649484695729e05829a90419943974_w640

Dr Katrina Dejvidson sa Medicinskog fakulteta na Kolumbija univerzitetu kaže: “Ako niste prirodno srećna osoba, pokušajte barem da se ponašate kao da jeste.”

Skala od pet tačaka je korišćena u studiji o sreći i zdravlju srca, a lekari su uzimali u obzir i faktore kao što su godine starosti, pol i pušački sataž. Rezultati su pokazali da se sa svakim stepenom na skali sreće smanjuje mogućnost za dobijanje srčanih oboljenja za 22 odsto.

alternativna medicina 5

Ako vam treba još razloga da počnete da se smejete, postoji na stotine dokaza da vam to donosi samo dobro. Za smeh se veruje i da poboljšava vaš imuni sistem. Kada ste nasmejani, on postaje funkcionalniji i lakše se bori sa virusima i bakterijama.

Dakle – osmeh na lice, makar i na silu!

pressonline.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>