Zdrava limunada u svakom momentu! Kako?

Svima mam je jasno da je najteži deo kad spravljanja limunade onaj oko pranja cediljke. Setite se samo koliko vam je puta neko na pitanje – ‘Hoćeš limunadu?’ odgovorio – ‘Nemoj da se mučiš’. Iz tog razloga smo spremni da se lako odreknemo limunade u korsit soka ili nečeg drugog. E to je velika šteta jer je limunada jedan od najzdravijih napitaka. Limun je izvor vitamina i minerala i opšte je poznato da je jedna od namirnica koja najviše aklalizuje naše telo (pH vrednost limunade je oko 2,2).
Dakle limunada u svakom momentu je pravo rešenje, tako uzimamo kvalitetne nutrijente umesto industrijskih sokova ili nekih drugih manje korisnih napitaka.

cof

Rešenje je jednostavno.
Potrebno je da kupite veću količinu limuna i nakon toga sve ih iscedite na kućnoj cediljci.
Iscedjen limun sipajte u kalupe za led i stavite ih u friz.
Vaše kocke uz dodatu vodu su sada male gotove limunade za svaki momenat.
Naravno da možete eksperimentisati. U iscedjen limun pre sipanja u kalupe možete dodati med, šećer od šećerne trske, javorov sirup, seckanu mentu, rendani djumbir, cimet…
Na taj način su kockice za vaš omiljeni koktel uvek spremne.

nfd

Ukoliko ste pobornik toplih jutarnjih limunada, opet je sve jednostavno, potrebno je da pre sipanja tople vode u čašu, limun prvo odledite u manjoj kolicini hladne vode.

rhdr

I na kraju najvažnije. Na ovaj način brza priprema veće količine zaledjenih kockica uvek omogućava spreman eliksir zdravlja za vaše ukućane kao i goste.
Vitamin C iz limuna lako nestaje na većim temperaturama (vreo čaj) i prilikom oksidacije (na vazduhu) dok prilikom zaledjivanja manje se gube korisna svojstva.
Nazdravlje!

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Posalji

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>